Algemene reistips

Grensdocumenten
Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Zorg er altijd voor dat je reisdocumenten in je handbagage hebt.

Reispapieren/voucher
Ongeveer 4 weken voor vertrek ontvang je de deelnemerslijst. Hierin staat ook het adres van de accommodatie waar je verblijft. Laat de kopie achter voor de thuisblijvers, zodat zij je in geval van nood kunnen bereiken.

Medicijnen? Recept mee!
Zorg ervoor dat je voldoende medicijnen voor de hele vakantie bij je hebt. Neem voor de zekerheid ook een kopie van het recept voor deze medicijnen mee, zodat je bij verlies of diefstal over het juiste recept beschikt om nieuwe aan te schaffen. Neem je medicijnen ook mee in de handbagage!

Dieet
Indien je een dieet hebt, moet je dit bij boeking aangeven. Eventuele extra kosten voor je dieet moet je ter plaatse betalen.

Voorkeur
Bij de indeling van de kamers houden wij zoveel mogelijk rekening met de door jou opgegeven voorkeuren. Door omstandigheden kan het voorkomen dat we hiervan af moeten wijken.
 
Overmacht
Je zult begrijpen dat door weersomstandigheden excursies ter plaatse geannuleerd kunnen worden. Je kunt er echter zeker van zijn dat wij in dat geval ons uiterste best doen om een alternatief programma aan te bieden.

Verzekeringen
Neem het zekere voor het onzekere en sluit een goede reisverzekering af. Schade die door een reisverzekering kan worden gedekt, kun je nooit op VakanZ4You verhalen. Een reden te meer dus om een goede verzekering af te sluiten. Ook een annuleringsverzekering is van belang. Als je om dringende redenen je reis moet annuleren, kunnen de kosten oplopen tot 100 procent van de reissom. Deze kosten kunnen door de annuleringsverzekering geheel worden gedekt.

Onvolkomenheden
Wij doen ons uiterste best om jouw vakantie probleemloos te laten verlopen. Mocht je ondanks onze inspanningen toch een onvolkomenheid constateren, aarzel dan niet om dit direct aan de VakanZ4You-reisleider te melden. Meestal kan je probleem dan direct opgelost worden.

Buitenland is anders
Een vakantie in het buitenland betekent kennismaken met andere mensen en gewoonten, een andere cultuur en een andere keuken. Het is altijd anders dan thuis. Dat is natuurlijk ook juist het leuke van een vakantie, maar hou er wel rekening mee!